Benvingut/da a l'entrenament de Ioga Facial

Gaudeix dels exercicis que permeten reduir la tensió, millorar la gestió de les teves emocions, aporten relaxació i fomenten gestos associats a emocions positives.

Relaxa't...

Per gaudir d´un bon estat de la pell i realçar la nostra bellesa, hem de trobar l´equilibri entre la salut exterior i interior: mens sana in corpore sano, com deien els nostres avantpassats romans.

El ioga facial permet crear una connexió directa amb aquest estat de relaxació i pau interior, un camí de connexió, un mètode de cultiu i cura personal.

A la cara, cap i coll, hi tenim més de 50 músculs que intervenen en les expressions facials, dels quals amb prou feines es té consciència corporal. Amb el pas del temps, l'organisme va perdent la capacitat de sustentació, de regeneració… provocant una degradació dels teixits.

L'entrenament facial actua sobre la pèrdua de densitat dels teixits, contraresta l'acció de la gravetat i descontractura i compensa els músculs mimètics.

L´objectiu d´aquests exercicis és ajudar-te a aconseguir tots els beneficis del ioga facial. Et guiarem amb tots els passos perquè aconsegueixis una musculatura sana, forta i en ple desenvolupament funcional.

Lífting de la parpella inferior

 1. Col·loca els dits índex a la part inferior i exterior dels ulls fixant el múscul orbital, a la conca respectiva de cada ull. Obre suaument els dits per ampliar l'espai.

 2. Obre els ulls tot el que puguis sense tensar la mirada i mantingues aquesta posició 5 segons. En obrir els ulls, respira profundament i relaxa la mirada, com si els teus ulls respiressin.

 3. A continuació, inicia el moviment de tancar els ulls de manera que la parpella inferior busqui la parpella superior i tanca els ulls concentrant l'activació muscular a la zona inferior. Els teus dits ofereixen resistència.

 4. Mantingues la tensió 5 segons i relaxa 2 segons. Repeteix l'exercici 5 cops des del segon pas.

 5. Finalitza l'exercici des del tercer pas, mantenint la tensió durant 10 segons, i podràs anar augmentant, de mica en mica, fins arribar a 20 i 30 segons.

Automassatge

Recorre la parpella inferior, a la zona de l'os, amb els tous dels dits i amb suaus cops de tecleig.

Advertència

Els dits han de fixar el múscul orbital amb fermesa però sense força excessiva, evitant el desplaçament de la pell en aquesta zona delicada.

Concentra't

Visualitza com les teves parpelles inferiors es fan fortes i s'estiren, allisant les bosses i les arrugues.

Lífting de celles

 1. Col·loca els dits índex sobre els ulls i estira suaument cap en fora. Mantingues aquesta posició durant tot l'exercici.

 2. Eleva les celles tot el que puguis, però ofereix una suau resistència amb les mans, evitant que les celles es desplacin. Concentra't a elevar l'arc exterior de la cella, com si volguessis separar les dues celles.

 3. Mantingues la tensió 5 segons, relaxa 2 segons i repeteix l'exercici tres vegades.

 4. Per finalitzar, mantingues la tensió durant deu segons que, i pots anar augmentant, de mica en mica, fins a 20 o 30 segons a mesura que vagis adquirint pràctica.

Automassatge

Recorre les dues celles amb els dits índex i polze, pessigant tot l'arc ciliar. Pessiga el múscul i evita qualsevol desplaçament de pell.

Advertència

Evita elevar les mans per sobre de les espatlles, ja que carrega molt les cervicals. És millor fer l'exercici, estirats o amb el cap recolzat al respatller d'un seient, la paret, etc.

Durant l'execució, cal evitar que es produeixin arrugues horitzontals.

Concentra't

Mentre fas l'exercici, visualitza com els extrems exteriors de la cella s'eleven i com les celles s'arquegen, separen i expandeixen.

Lífting de pòmuls

 1. Entreobre la boca de forma relaxada i dibuixa amb la boca una “O” ovalada.

 2. Col·loca els punys sobre els pòmuls sense fer força excessiva, recolzant-los sota els ossos dels pòmuls i subjectant els teixits per evitar desplaçament. Mantindràs aquesta posició durant tot l'exercici.

 3. En aquesta posició, activa els músculs zigomàtics, utilitzant els punys per sentir el moviment d'aquests músculs. Simultàniament, estira les comissures dels llavis cap endins com si anessin a trobar-se.

 4. Mantingues la tensió 5 segons i relaxa 2 segons. Repeteix l'exercici cinc cops des del pas 3.

 5. Finalitza l'exercici des del pas 3 mantenint la tensió durant 10 segons. Pots anar augmentant fins a 20 i 30 segons a mesura que vagis adquirint pràctica.

Automassatge

Fes un massatge a la zona, recorrent els pòmuls amb la segona falange dels dits índex, amb pressions alternes.

Advertència

No obris en excés la boca, per no forçar larticulació de la mandíbula. Si notes molèsties en aquesta zona, abandona l'exercici sencer i entrena prèviament aquesta zona.

Consell

Evita activar el múscul orbicular dels ulls. Si això passa, es produirà un moviment a l'extrem exterior inferior dels ulls. S'ha de concentrar l'activitat muscular en els pòmuls i ajudar-se de les mans per sentir l'activació de la musculatura.

Concentra't

Durant l'execució de l'exercici, visualitza com la cara es tensa i s'endureix, enfortint la zona del voltant de la boca, i com els pòmuls s'eleven.

Lífting de galtes

 1. Entreobre la boca i cobreix les dents superiors i inferiors amb el llavi superior i inferior, respectivament.

 2. Col·loca els polzes al llarg de la línia mandibular. La resta dels dits reposen sobre les galtes.

 3. Dirigeix la comissura dels llavis cap enrere, cap als molars, pressiona les dents superiors amb el llavi superior.

 4. Baixa i puja la mandíbula 10 vegades sense deixar de traccionar la comissura del llavi inferior cap als molars i de pressionar el llavi superior. La resta de la cara resta relaxada.

 5. Finalitza l'exercici des del pas 3, mantenint la tensió 10 segons, i pots anar augmentant de mica en mica.

Automassatge

Finalitza l'exercici, fes massatges en cercles la zona de les galtes, amb els dits de les teves mans ben estesos perquè la pressió sobre el rostre sigui homogènia.

Advertència

Les mans sota la mandíbula ajuden a evitar que per l'acció del platisma (múscul que va des de la mandíbula fins la clavícula) provoquin arrugues al coll.

La barbeta es manté al seu lloc i evita activar els músculs al voltant del mentó. Aquesta zona ha d'estar ben relaxada.

No has de sentir tensió a l'articulació de la mandíbula durant l'exercici. N'has de sentir sota la mandíbula per obrir la boca, però, en tancar, ho fas suaument, com si la mandíbula recuperés per si sola la seva posició.

Concentra't

Visualitza com la cara s'estira a banda i banda, com si la forma de la teva boca fos la d'un gran pelicà, buida, sense tensió muscular a la zona de sota la barbeta. Visualitza com les galtes s'endureixen i com la tensió del terç inferior del rostre s'expandeix cap a la teva clepsa, elevant els trets facials.

Lífting de llavis

 1. Col·loca les mans a banda i banda de la boca.

 2. Inicia el moviment de bufar una espelma projectant bé els llavis superior i inferior cap enfora.

 3. Mantingues la tensió 5 segons i relaxa 2 segons, repeteix-ho cinc vegades.

 4. Finalitza l'exercici mantenint la tensió durant deu segons. Aniràs augmentant fins a 20 i 30 segons a mesura que vagis adquirint pràctica.

Automassatge

Cobreix-te la boca amb els dits, prem fort els llavis evitant crear arrugues al voltant de la boca i deixa anar bruscament com si llancessis un gran petó a un públic imaginari. Repeteix-ho diverses vegades.

Advertència

Si et resulta complicat o fas gestos estranys amb la boca, prova de “llençar un petó” en comptes de “bufar una espelma”, projectant bé els llavis cap a fora.

Concentra't

Durant l'execució de l'exercici, visualitza com la vora dels llavis es corba al moment que aquests s'engreixen i s'engrandeixen.

Estiraments laterals de coll

 1. Asseguda o dreta, col·loca correctament la cintura escapular, fent baixar els omòplats i guanyant la màxima distància entre les espatlles i les orelles.

 2. Inclina el cap lateralment cap al costat dret. La mà dreta ha de subjectar suaument el costat esquerre del cap per potenciar l'estirament, mentre l'espatlla esquerra tira cap avall.

 3. Aguanta la tensió deu segons, una tensió que aniràs augmentant a mesura que vagis avançant a l'entrenament.

 4. Repeteix l'exercici cap al costat esquerre.

Advertència

El pes del cap és el que fa l'estirament, mentre cau suaument cap als costats. Fes servir les mans per dirigir el moviment, però no per forçar la musculatura.

Concentra't

Durant l'execució d'aquests exercicis, visualitza com els músculs alliberen la tensió, les espatlles baixen i el coll creix i es tonifica, mentre sents el cap dret i estabilitzat.

L'alimentació, els hàbits com el tabac, el consum d'alcohol, la manca de moviment i d'activitat física, l'estrès... són factors clau a l'hora de determinar el ritme d'envelliment cel·lular, a més de marcar certes expressions facials que condicionen el nostre aspecte físic.

L'estrès, el gran mal dels temps actuals, augmenta l'afebliment dels nostres teixits. Per aquest motiu, el ioga facial és tan interessant, ja que permet reduir la tensió, millorar la gestió de les nostres emocions, aporta relaxació i fomenta gestos associats a emocions positives.

La cara és el mirall del cos, i l'acumulació de toxines emocionals desgasta i debilita el nostre organisme. Si ens parem a observar què ens diu la reflexologia facial basada en la medicina oriental tradicional, ens ensenya les zones reflectides dels nostres òrgans vitals a tot el cos i, en aquest cas, al rostre.

Hi ha terminacions nervioses del rostre que es connecten amb òrgans interns i glàndules, així com amb el sistema circulatori i el sistema limfàtic, connectant els canals energètics que recorren tot el nostre cos.


No només aconseguiràs estirar i enfortir els músculs de la cara, sinó que, a més, activaràs el bon funcionament dels teus òrgans interns, el sistema sanguini i el limfàtic, contribuint a equilibrar l'energia corporal a través dels diferents punts de reflexologia facial. 

T'animem a observar-te i revisar si hi ha alguna zona que marqui, amb més incidència, l'afectació d'alguna zona reflectida, aprofundint així amb el teu estat de salut interior.

 1. Intestí Prim

 2. Bufeta

 3. Fetge

 4. Cor

 5. Ronyó

 6. Vesícula

 7. Estómac

 8. Pulmó

 9. Intestí Gruixut

 10. Genitals

 11. Pàncrees

Des d'Algēmica et recomanem que revisis els teus hàbits diaris i que et deixis assessorar per un professional de la salut de les nostres farmàcies, per tal que t'ajudi a aconseguir aquest estat de pell integral que desitges.