Desmodium, protector natural
Descobreix aquest increïble protector hepàtic natural

Desmodium adsdencens, protector natural

El desmodium és una planta herbàcia, que creix en estat salvatge, en llocs humits i ombrejats en regions tropicals i subtropicals, sobretot a l'Àfrica, el Brasil i l'Índia, en boscos oberts, pastures i que podem trobar a les vores de les carreteres. En altres països també se l'anomena manayupa, amor sec, cadillo, desmodio, pegapega. Les seves flors són petites i de color blanc a violeta, la seva tija i les fulles estan recobertes de pèls fins.

Aquesta planta ha estat utilitzada per al tractament de la icterícia, sobretot a l'Àfrica, i sol usar-se específicament per al tractament de l'hepatitis (que és una inflamació de fetge), ja que segons algunes investigacions realitzades, el desmodium, afavoreix la normalització de les transaminases.

Transaminases

Les transaminases estan per tot l'organisme. La GOT o AST (Glutamat-oxalacetat transaminasa (GOT), anomenada també aspartat aminotransferasa (AST)), es troba al fetge, miocardi, ronyó, encèfal i musculatura esquelètica. La GPT o ALT (Glutamat-piruvat transaminasa (GPT), o bé alanina aminotransferasa (ALT)), és present en concentracions molt més elevades en el fetge que en els altres teixits.

Es tracta d'enzims que es produeixen en les cèl·lules de diferents parts del cos i la seva funció és la d'intervenir en la producció de diversos aminoàcids, les petites molècules de les proteïnes que són necessàries per al desenvolupament de l'organisme. Encara que el seu treball es realitza dins de les cèl·lules, també són alliberades a la sang.

Aquests enzims són importants en la producció de diversos aminoàcids, i el seu mesurament en sang s'utilitza per diagnosticar i rastrejar moltes malalties, i especialment per evidenciar la presència de dany hepàtic. Els seus valors normals s'indiquen en els informes mèdics de laboratori i varien segons la metodologia analítica adoptada. Un valor elevat de les transaminases sol ser indicatiu de dany al fetge.

Text and image block

Una de les qualitats del Desmodium, és que protegeix el teixit hepàtic, que actua normalitzant els brots inflamatoris enfront de l'aparició de quadres degeneratius (com la cirrosi), i el seu efecte per baixar les transaminases és molt ràpid, de vuit a deu dies, però convé prolongar la seva presa durant vint o trenta dies, amb períodes de descans de deu dies més o menys. En aquests intervals de descans es poden prendre altres plantes amb propietats hepatoprotectores, com la carxofa, card marià, boldo, dent de lleó, entre d'altres.

Per a persones que estiguin en tractament amb medicaments que sobrecarreguin el funcionament del fetge, es poden utilitzar aquesta i altres plantes amb funcions hepatoprotectores com a tractament de fons, prenent-les de forma regular.

De tota manera, sempre s'ha de recomanar consultar amb un professional per si pot consumir-se combinada amb la medicació habitual.

S'han demostrat grans resultats del desmodium com a coadjuvant en el tractament d'alguns tipus d'addiccions (alcohol, opiacis, amfetamines, etc.), ja que, a més de tenir efectes beneficiosos sobre el fetge, redueix els símptomes típics, com les nàusees, la fatiga , els espasmes i els trastorns digestius, i a més, contribueix a l'augment de la gana.

També es recomana per als trastorns digestius, utilitzant-lo com a complement per al tractament de les úlceres duodenals, perquè és un calmant del dolor i disminueix els símptomes inflamatoris.

Alguns estudis demostren que redueix les concentracions d'histamina, la qual cosa ens indueix a pensar que pot ser usat per al tractament preventiu d'al·lèrgies en relació a l'aparell respiratori.

Propietats del desmodium

Desmodium per a l'asma i les al·lèrgies.

A nivell preventiu, el desmodium és més eficaç a l'hora de disminuir els atacs asmàtics, si es pren abans que els tractaments químics, com la histamina, etc. Aquest aconsegueix disminuir la freqüència dels atacs asmàtics.

Estudis realitzats per Addy i Dzandu (1984-86-89) demostren que l'administració oral de Desmodium adscendens reduïa el contingut total d'histamina en el pulmó, millorant els atacs d'al·lèrgia.


Desmodium broncodilatador

Un dels compostos que té el desmodium són les saponines, que ajuden en les reaccions al·lèrgiques perquè no hi hagi una contracció del múscul llis. Això ajuda a disminuir la producció i l'activitat dels leucotriens (potents broncoconstrictors, que tenen la capacitat de produir un estrenyiment de les vies aèries, la qual cosa disminueix o bloqueja el flux d'aire, sensació de falta d'aire).

Efectes positius sobre el fetge del Desmodium:

  • Afavoreix la normalització de les transaminases.

  • Preveu la cirrosi (ja que ajuda a disminuir els brots inflamatoris).

  • Disminueix les nàusees.

  • Estimula la gana.

  • Fa desaparèixer ràpidament diversos símptomes hepàtics (icterícia, fatiga, etc. ...).

  • Antiinflamatori

  • Útil en cas de gastritis agudes i cròniques.

  • Colerètic (estimula la producció de bilis) i colagog (facilita l'eliminació de bilis de la vesícula)


També se li han atribuït propietats antitussigen, afavoreix les digestions i és antiespasmòdic.

Text and image block

Beneficis del Desmodium

Internament

  • Hepatitis virals i tòxiques.

  • Lesions hepàtiques d'origen alcohòlic.

  • Lesions hepàtiques degudes a la quimioteràpia.

  • Prevenció i tractament dels processos asmàtics.

  • Restrenyiment i mals de cap d'origen hepàtic.

  • Alteracions digestives:
    Digestions lentes, inflor, eructes, flatulències.

  • Úlceres d'estómac:
    Deixar macerar les fulles durant 20 minuts en aigua i posteriorment beure.

  • Tos i refredat

  • Determinats processos infecciosos:
    Herpes circinat, blennorràgia.

Externament

  • Ferides

  • Convulsions

Contraindicacions del Desmodium

  • Hipersensibilitat o al·lèrgia a algun dels seus components.

  • Embaràs i lactància.


Per a processos de detoxificació, que afavoreixin la funcionalitat digestiva i hepàtica, Algēmica recomana B15 Xarop In·Control, un xarop que conté Desmodium juntament amb altres plantes com el rave, la carxofa, la bardana, l'arítjol i l'ungla de gat. Aquesta sinergia constitueix un excel·lent producte que afavoreix la neteja i depuració de l'organisme.

Ens veiem a INFARMA?
Els dies 10, 11 i 12 de març, Algēmica es presenta a Madrid